AJÁNLATKÉRÉS

Szépművészeti Múzeum

A budapesti Szépművészeti Múzeum 1906. december 1-jén, Ferenc József osztrák császár és magyar király jelenlétében nyitotta meg kapuit. A Hősök tere és a Városliget festői környezetében helyezkedik el a Múzeum épülete. A gyönyörű kiállítótermei rendkívül alkalmasak elegáns díszvacsorák, partnertalálkozók, komolyzenei koncertek, bálok lebonyolítására. A különleges atmoszférájú termek nagyobb létszámú rendezvények befogadását is lehetővé teszik.

Bérelhető termek:

Márvány Csarnok
A Múzeum neo-reneszánsz stílusban épült reprezentatív fogadótere elegáns márvány burkolatáról kapta mai nevét. A csarnok két oldalán az emeletre vezető lépcsőház balusztrádos korlátja vonul végig, pihenője oszlopos galériaként kapcsolódik a márvány csarnokhoz és gyönyörű rálátást biztosít a teremre.
Terület: 420 m2
Állófogadás: 400 fő
Konferencia: 250 fő
Bankett: 200 fő

Reneszánsz Csarnok
A Szépművészeti Múzeum Reneszánsz Csarnokát Európaszerte egyedülálló 14-15. századi perugiai és bergamói freskógyűjteményünk válogatott darabjai díszítik. A teremben kiállított velencei kutak az ottani kőfaragók magasfokú képzettségét mutatják be, rajtuk a kora- és késő reneszánsz díszítő formakincse tűnik fel.
Terület: 970m2
Állófogadás: 450 fő
Konferencia: 350 fő
Bankett: 280 fő

Román csarnok
A bazilikális templomteret idéző, gazdagon kifestett teret a freibergi és gyulafehérvári kapu gipszmásolatai teszik még magasztosabbá. A falakat a keresztény ikonográfia ábrázolásmódjának megfelelően: figurális, ornamentális és heraldikai jelképek, valamint magyar szentek és történelmi alakok freskói díszitik. A II. világháborúban súlyos károkat szenvedett és a nagyközönség elől 70 éve elzárt Román Csarnok nyílik most újra. A csarnokhoz külön egyedi ajándék kollekció készül.
Terület: 760m2
Állófogadás: 400 fő
Konferencia: 350 fő
Bankett: 300 fő

Barokk Csarnok
A csarnok az építészek eredeti elképzelése szerint palotaudvart jelenít meg az épületen belül és a barokk építészet formavilága jellemzi. Az itt látható festményeket a Régi Képtár olasz barokk anyagából válogatták.
A csarnok mai állapota az egykori főúri gyűjtemények hangulatát próbálja feleleveníteni.                                                 Az impozáns csarnok 2019 októberétől látogatható.
Terület: 760m2
Állófogadás: 450 fő
Konferencia: 350 fő
Bankett: 300 fő

Michelangelo szalon
Az újonnan felújított szalon korábban irodáknak adott otthont. Azonban 2018-tól optimális helyszín kisebb kiállítások; vagy éppen konferenciák, partnertalálkozók és fogadások számára.
Terület: 135m2
Konferencia: 80 fő
Bankett: 70 fő

Schikedanz szalon
A hangulatos, első emeleti Albert Schikedanz – a múzeum építésze után elnevezett – Szalon kisebb konferenciák, workshopok ideális helyszínéül szolgál, köszönhetően a korszerű beépített technikának.
Terület: 135m2
Konferencia: 80 fő
Bankett: 70 fő